День толерантності в м.Южне

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом та День толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей. ВІЛ/СНІД – одна з найнебезпечніших хвороб світу. Україна за темпами поширення цієї епідемії посідає ледь не перше місце в Європі.
Саме до цієї дати в м.Южне було проведена вулична акція, оганізаторами якої стали Южненський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники Одеської благодійної організації «Дорога до дому» та благодійного фонду «Час молоді». Усі бажаючі в цей день могли залишити свій підпис на «Дошці толерантності». І за це вони отримували червону стрічку та барвисті тюльпани, які виготовили небайдужі люди, котрих теж хвилює проблема ВІЛу. Червоні стрічки та тюльпани стали символом вдячності за толерантне ставлення до осіб з ВІЛ.
Метою акції було не лише інформування жителів про проблему ВІЛ/СНІДу, а особливо хотілося наголосити на небайдужому ставленні оточуючих до ВІЛ – позитивних  людей. Волонтери та соціальні працівники доклали зусиль, щоб донести до южненців: проблема ВІЛ/СНІДу – це не проблема окремої людини, це стосується кожного.

1.12.2012